27 Ιανουαρίου 2023

Ηλιακοί Φούρνοι, ο εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος

Η χώρα μας θεωρείται από τις Ευρωπαϊκές χώρες με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και διανύοντας τον αιώνα της οικολογίας και του περιβάλλοντος, θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγάλη άνεση για τους ηλιακούς φούρνους……

Η χώρα μας θεωρείται από τις Ευρωπαϊκές χώρες με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και διανύοντας τον αιώνα της οικολογίας και του περιβάλλοντος, θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγάλη άνεση για τους ηλιακούς φούρνους. Πολλοί από εμάς έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς να μαγειρέψουμε με διάφορους ενναλακτικούς μεθόδους το φαγητό στο σπίτι μας, πολλοί λίγοι όμως από εμάς έχουμε δοκιμάσει να μαγειρέψουμε με αυτόν τον τρόπο η έχουμε στην κατοχή μας έστω έναν ηλιακό φούρνο.
Τι είναι οι ηλιακοί φούρνοι και ποια η χρησιμότητα τους στην καθημερινή μας ζωή ; Πρόκειται για ενναλακτικές συσκευές μαγειρέματος που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους κλασικούς ηλεκτρικούς φούρνους μαγειρέματος. Χρησιμοποιούν την θερμότητα του ηλίου και μπορούν να ψήσουν ολοκληρωμένα ένα γεύμα αρκετών ανθρώπων ανάλογα με το είδος του φούρνου ! Τα είδη του ηλιακού φούρνου είναι τρία και είναι τα εξής. Είναι Οι ηλιακοί φούρνοι από χαρτόκουτες με τρείς ή τέσσερις ανακλαστήρες. Είναι οι ανοικτή ηλιακοί φούρνοι με πλαίσια ανακλαστήρων και τέλος οι παραβολικοί και ημικύλινδροι ηλιακοί φούρνοι.
Έχοντας κάποιος στην ιδιοκτησία του έναν ηλιακό φούρνο δεν κάνει μόνον εξοικονόμηση ενέργειας και ωφέλεια στο περιβάλλον, αλλά επιτυγχάνει όμορφα μοναδικά μαγειρεμένα γεύματα με την χρήση την πρωτόγονης αυτής πηγής του ηλίου. Επίσης δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο του να είναι σε πλήρη αυτονομία και να μπορεί να μαγειρέψει όπου και να βρεθεί στην ύπαιθρο, το δάσος ή την παραλία !

  Related articles

  Λαϊκή Μετεωρολογία και Ελληνική ύπαιθρος

  Παρόλου την έλευση του σύγχρονου κόσμου φαίνεται πως οι άνθρωποι στην ελληνική ύπαιθρο αναπτύσσουν ακόμη την όμορφη αυτή λαϊκή επιστήμη και σε αυτό συμμετέχουν και οι νέες γενιές….

  Το ταχυδρομικό περιστέρι, μία από τις αρχαιότερες ράτσες περιστεριών στον κόσμο

  Σήμερα τα ταχυδρομικά περιστέρια συνεχίζουν να υπάρχουν και να εκτρέφονται από ιδιώτες εκτροφείς υποβαλλόμενα σε συγκεκριμένη διατροφή ανάλογα με την εποχή και την κατηγορία που ανήκουν !

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *