23 Ιουνίου 2022

Φυτική Νοημοσύνη και Φυτική ευφυία

Ο πρώτος που μίλησε ότι τα φυτά έχουν ψυχή ήταν ο Αριστοτέλης στο σύγγραμμα του ΄΄ περί ψυχής΄΄ !

  Όλοι σχεδόν από εμάς γνωρίζουμε ότι τα φυτά δεν είναι νεκροί αλλά ζώντες οργανισμοί και μάλιστα διαθέτουν ένα είδος φυτικής νοημοσύνης. Τα φυτά διαθέτουν ένα είδος επίγνωσης του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται και όταν υπάρξει βίαιη αλλαγή του περιβάλλοντος εκείνου, τότε αυτά αντιδρούν και χρειάζονται κάποιες ημέρες για να ξαναπροσαρμοστούν και να επανέλθουν στους φυσικούς τους ρυθμούς.
  Τα φυτά έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ ζεστού και κρύου, να έχουν την δυνατότητα να αισθανθούν την παρουσία και το άγγιγμα μας. Επίσης τα φυτά μπορούν να αντιληφθούν κάποιο εμπόδιο ή να αντισταθούν στις ακραίες καιρικές συνθήκες δημιουργώντας μηχανισμούς άμυνας. Συγκεκριμένα, φυτά δημιουργούν υποστυλώματα για να αντέξουν ακραίους ανέμους η στρέφονται προς την πλευρά που βρίσκεται ο ήλιος. Πολλά από τα φυτά αυτά έχουν αναπτύξει ένα είδος φυτική ευφυίας. Ο πρώτος που μίλησε ότι τα φυτά έχουν ψυχή ήταν ο Αριστοτέλης στο σύγγραμμα του ΄΄ περί ψυχής΄΄ ! 

  Related articles

  Λαϊκή Μετεωρολογία και Ελληνική ύπαιθρος

  Παρόλου την έλευση του σύγχρονου κόσμου φαίνεται πως οι άνθρωποι στην ελληνική ύπαιθρο αναπτύσσουν ακόμη την όμορφη αυτή λαϊκή επιστήμη και σε αυτό συμμετέχουν και οι νέες γενιές….

  Ανεμόμυλοι, οι ιστορικές αιολικές μηχανές

  Σήμερα στην σύγχρονη εποχή υπάρχουν ανεμόμυλοι, κυρίως άντλησης νερού σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές της Αυστραλίας και της Αμερικής, οι οποίοι είναι κρίσιμη για την ανθρώπινη παρουσία !

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.