30 Ιανουαρίου 2023

Φυτική Νοημοσύνη και Φυτική ευφυία

Ο πρώτος που μίλησε ότι τα φυτά έχουν ψυχή ήταν ο Αριστοτέλης στο σύγγραμμα του ΄΄ περί ψυχής΄΄ !

  Όλοι σχεδόν από εμάς γνωρίζουμε ότι τα φυτά δεν είναι νεκροί αλλά ζώντες οργανισμοί και μάλιστα διαθέτουν ένα είδος φυτικής νοημοσύνης. Τα φυτά διαθέτουν ένα είδος επίγνωσης του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται και όταν υπάρξει βίαιη αλλαγή του περιβάλλοντος εκείνου, τότε αυτά αντιδρούν και χρειάζονται κάποιες ημέρες για να ξαναπροσαρμοστούν και να επανέλθουν στους φυσικούς τους ρυθμούς.
  Τα φυτά έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ ζεστού και κρύου, να έχουν την δυνατότητα να αισθανθούν την παρουσία και το άγγιγμα μας. Επίσης τα φυτά μπορούν να αντιληφθούν κάποιο εμπόδιο ή να αντισταθούν στις ακραίες καιρικές συνθήκες δημιουργώντας μηχανισμούς άμυνας. Συγκεκριμένα, φυτά δημιουργούν υποστυλώματα για να αντέξουν ακραίους ανέμους η στρέφονται προς την πλευρά που βρίσκεται ο ήλιος. Πολλά από τα φυτά αυτά έχουν αναπτύξει ένα είδος φυτική ευφυίας. Ο πρώτος που μίλησε ότι τα φυτά έχουν ψυχή ήταν ο Αριστοτέλης στο σύγγραμμα του ΄΄ περί ψυχής΄΄ ! 

  Related articles

  Το ταχυδρομικό περιστέρι, μία από τις αρχαιότερες ράτσες περιστεριών στον κόσμο

  Σήμερα τα ταχυδρομικά περιστέρια συνεχίζουν να υπάρχουν και να εκτρέφονται από ιδιώτες εκτροφείς υποβαλλόμενα σε συγκεκριμένη διατροφή ανάλογα με την εποχή και την κατηγορία που ανήκουν !

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *