28 Σεπτεμβρίου 2022

Φανουρόπιτα, η πίτα του Αγίου Φανουρίου

Σύμφωνα με την παράδοση η πίττα αυτή αφιερώνεται στον Άγιο από τους πιστούς ζητώντας να βρεθεί κάτι που ψάχνουν π.χ. άνθρωπο, αντικείμενο, ή για να επέλθουν καλύτερες ημέρες με υγεία και ευημερία !

Ένα από τα ομορφότερα έθιμα της ορθοδοξίας είναι η Φανουρόπιτα ! Πρόκειται για ένα έθιμο που διέπεται μέσα από την εκκλησιαστική παράδοση και καλεί τους πιστούς της ορθόδοξης εκκλησίας να φτιάξουν και να αφιερώσουν στον Ρόδιο Άγιο Φανούριο μία γλυκιά νηστίσιμη πίτα κατά την διάρκεια της εορτής του στις 27 Αυγούστου !
Σύμφωνα με την παράδοση η πίττα αυτή αφιερώνεται στον Άγιο από τους πιστούς ζητώντας να βρεθεί κάτι που ψάχνουν π.χ. άνθρωπο, αντικείμενο, ή για να επέλθουν καλύτερες ημέρες με υγεία και ευημερία. Φαίνεται πως πολύ πιστοί την Φανουρόπιτα την φτιάχνουν όλο τον χρόνο ανάλογα με το τι συμβαίνει στην προσωπική τους ζωή.
Η συνταγή της εν λόγο πίτας έχει να κάνει ως εξής. Τα υλικά κατά την παράδοση πρέπει να είναι μονός αριθμός, επτά, εννιά ή έντεκα ! Συνήθως τα υλικά είναι αλεύρι, ελαιόλαδο, καρύδια, σταφίδες, γαρύφαλλο κ.λ.π.

    Related articles

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.