30 Ιανουαρίου 2023

Ηλεκτροκίνηση, το μέλλον στην οδική μετακίνηση της σύγχρονης ζωής

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα θα λέγαμε ότι η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να αποτελεί ποια μονόδρομο για την σύγχρονη ζωή !

Παρατηρώντας τις σύγχρονες οδικές μετακινήσεις αλλά και τα νέα οχήματα που παράγονται θα λέγαμε με ασφάλεια ότι η πλάστιγγα γέρνει με σαφήνεια υπέρ της ηλεκτροκίνησης ! Τα ηλεκτρικά οχήματα υπάρχουν από πολύ παλιά με πρωτοπόρο τον Ányos Jedlik, ο οποίος κατασκεύασε το 1828 το πρώτο υποτυπώδες ηλεκτρικό όχημα ! Η ηλεκτροκίνηση αναπτύχθηκε με μεγάλους ρυθμούς στα μέσα του 20 αιώνα, με γνωστούς κατασκευαστές τους Anthony Electric, Baker, Columbia, Anderson, Edison, Riker, Milburn, Bailey Electric, Detroit Electric και άλλους. Σε αντίθεση με τα ΜΕΚ αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά ήταν λιγότερο θορυβώδη και δεν χρειαζόταν αλλαγές ταχυτήτων. Όμως τα οχήματα που διέθεταν μηχανές Μ.Ε.Κ κέρδισαν την καρδιά των καταναλωτών, όσον αφορά τους λόγους της νίκης αυτής θα μπορούσαμε να τους συνοψίσουμε στους πιο γρήγορους χρόνους ανεφοδιασμού και το χαμηλότερο κόστος παραγωγής τους που τα έκαναν πιο δημοφιλή !
Διανύοντας την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα θα λέγαμε ότι η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να αποτελεί ποια μονόδρομο για την σύγχρονη ζωή. Οι λόγοι αρκετοί, η προστασία τους περιβάλλοντος μια που δεν παράγουν κανένα είδος ρύπους εξάτμισης, ο θόρυβος και η ηχορύπανση που μειώνεται στις πόλεις μια που είναι τελείως αθόρυβα, η σταθερή ροπή που επιτυγχάνεται από την ακινησία μέχρι το μέγιστο όριο στροφών λειτουργίας, οι ποιο ψηλές στροφές που έχουν από οχήματα με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, το χαμηλότερο κόστος μετακίνησης και συντήρησης του οχήματος και τέλος η μικρότερη θερμική επιβάρυνση του πλανήτη ! Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον στην οδική μετακίνηση της σύγχρονης ζωής !

    Related articles

    Στην Βαριά Σκιά των δέντρων, θρύλοι και παραδόσεις

    Όλοι από τα παιδικά μας χρόνια και ιδιαίτερα όσοι είναι από την ύπαιθρο έχουμε ακούσει για την βαριά σκιά των δέντρων, την οποία μπορείς να την απολαύσεις αλλά μην σε πάρει ο ύπνος κάτω από αυτήν….

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *