24 Ιουνίου 2022

Ποδήλατο, ένα ιδιαίτερο μεταφορικό μέσο

Επίσης πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά στα ξύλινα ποδήλατα που αποτελούν ένα από τα ποιο καινοτόμα πρότζεκτ στον χώρο του ποδηλάτου με επιστροφή στις ρίζες και τις απαρχές του !

Όλοι σχεδόν από τα παιδικά μας χρόνια είχαμε αυτό το ιδιαίτερο μεταφορικό μέσο, δεν πρόκειται για κάποιο άλλο από το αγαπημένο ποδήλατο ! Υπάρχει μία προσέγγιση ότι στον πλανήτη μας κυκλοφορούν περίπου πάνω από ένα δισεκατομμύριο τέτοια οχήματα ! Μία από τις κατασκευές αυτές, που από πολλούς θεωρείται ο πρόγονος του ποδηλάτου, ήταν η ‘draisienne’ από τον Γερμανό βαρόνο Καρλ Φον Ντράις, το 1817.
Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη ποδηλάτου από αγωνιστικά, ποδήλατα ταξιδιού, ποδήλατα πόλεως αλλά και βουνού, αναδιπλούμενα και ποδήλατα τουρισμού και ποδήλατα μεγάλων αποστάσεων. Όμως στο χώρο του ποδηλάτου έχει μπει γερά και η ηλεκτροκίνηση με τα ηλεκτρικά ποδήλατα να κατακτούν τον σύγχρονο και ηλεκτροκίνητο κόσμο ! Επίσης πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά στα ξύλινα ποδήλατα που αποτελούν ένα από τα ποιο καινοτόμα πρότζεκτ στον χώρο του ποδηλάτου με επιστροφή στις ρίζες και τις απαρχές του !

  Related articles

  Φανουρόπιτα, η πίτα του Αγίου Φανουρίου

  Σύμφωνα με την παράδοση η πίττα αυτή αφιερώνεται στον Άγιο από τους πιστούς ζητώντας να βρεθεί κάτι που ψάχνουν π.χ. άνθρωπο, αντικείμενο, ή για να επέλθουν καλύτερες ημέρες με υγεία και ευημερία !

  Στην Βαριά Σκιά των δέντρων, θρύλοι και παραδόσεις

  Όλοι από τα παιδικά μας χρόνια και ιδιαίτερα όσοι είναι από την ύπαιθρο έχουμε ακούσει για την βαριά σκιά των δέντρων, την οποία μπορείς να την απολαύσεις αλλά μην σε πάρει ο ύπνος κάτω από αυτήν….

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.