24 Μαΐου 2022

Νεοκλασικά σπίτια και η Nεοκλασική αρχιτεκτονική στην Ελλάδα

Σήμερα σε κάθε πόλη της Ελλάδας ο περιηγητής μπορεί να δει αρκετές νεοκλασικές κατοικίες με πολύ μεράκι αναπαλαιωμένες αλλά και πολλές εγκαταλειμμένες στην φθορά του χρόνου !

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ο περιηγητής μπορεί να δει να στέκουν όρθια πλήθος νεοκλασικών κτιρίων με πολλά από αυτά να έχουν αναπαλαιωθεί με πολύ μεράκι από τους ιδιοκτήτες τους ! Τα σπίτια αυτά έχουν κτισθεί με νεοκλασική αρχιτεκτονική και έχουν επηρεαστεί κατά καιρούς από την τοπική παράδοση και κουλτούρα, ενώ αποπνέουν συνήθως την φινέτσα του ιδιοκτήτη !
Αν θέλαμε να πούμε λίγα λόγια για την νεοκλασική αρχιτεκτονική θα λέγαμε ότι η νεοκλασική αρχιτεκτονική έφτασε στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας στον πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Το πεδίο εφαρμογής ήταν τα δημόσια κτίρια αλλά γρήγορα πολύ εύποροι πολίτες επηρεασμένοι από την όμορφη αυτή αρχιτεκτονική αρχίζουν να κτίζουν τα σπίτια τους υιοθετώντας την ! Σήμερα σε κάθε πόλη της Ελλάδας ο περιηγητής μπορεί να δει αρκετές νεοκλασικές κατοικίες με πολύ μεράκι αναπαλαιωμένες αλλά και πολλές εγκαταλειμμένες στην φθορά του χρόνου !

  Related articles

  Γίνε εσύ περιηγητής στον τόπο σου

  Το όμορφο καλοκαιράκι ήρθε μετά από μία πραγματικά δύσκολή για την
  ανθρωπότητα περίοδο. Βαδίζοντας σε έναν από τους ομορφότερους μήνες του καλοκαιριού τον Θεριστή ή αλλιώς Ιούνη όπως τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι, τον μήνα που το σύμβολο του είναι το στάχυ άρα αλληγορικά η ζωή, ας γνωρίσουμε
  καλύτερα λοιπόν τον τόπο μας.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.