29 Ιανουαρίου 2023

Το ταχυδρομικό περιστέρι, μία από τις αρχαιότερες ράτσες περιστεριών στον κόσμο

Σήμερα τα ταχυδρομικά περιστέρια συνεχίζουν να υπάρχουν και να εκτρέφονται από ιδιώτες εκτροφείς υποβαλλόμενα σε συγκεκριμένη διατροφή ανάλογα με την εποχή και την κατηγορία που ανήκουν !

Ένα από τα ομορφότερα πουλιά στον κόσμο είναι το ταχυδρομικό περιστέρι ! Η χρήση τους είναι καταγεγραμμένη από την αρχαιότητα από αρχαίους βασιλείς που τα χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά μυνημάτων ! Χρησιμοποιήθηκε και στους δύο παγκοσμίους πολέμους για τον ίδιο ακριβώς σκοπό !
Σήμερα τα ταχυδρομικά περιστέρια συνεχίζουν να υπάρχουν και να εκτρέφονται από ιδιώτες εκτροφείς υποβαλλόμενα σε συγκεκριμένη διατροφή ανάλογα με την εποχή και την κατηγορία που ανήκουν ! Οσο αφορά για τον σωματότυπο τους πρόκειται για ένα περιστέρι μέτριου έως και μεγάλου μεγέθους, με σταθερό συμπαγές κορμί παντοδύναμα φτερά και πυκνό φτέρωμα αλλά και με το προσόν του κοφτερού και δυνατού σε όραση ματιού. Τα έγγραφα που στέλνονταν με περιστέρια, τα λεγόμενα περιστερογραφήματα, συντάσσονταν σε μικρά λεπτά χαρτάκια, τα οποία έβαζαν μέσα σε μικρούς σωλήνες από αλουμίνιο που τους στερέωναν στο πόδι του περιστεριού ή μέσα σε φτερό χήνας, το οποίο στερέωναν στην ουρά του περιστεριού.

  Related articles

  Δοκίμασε ένα παραδοσιακό προϊόν, έλα σε επαφή με έναν άλλον κόσμο

  Όταν δοκιμάζεις ένα παραδοσιακό προϊόν και δημιουργείς γαστρονομικές
  απολαύσεις, δεν το χρησιμοποιείς απλά ως αγαθό και συστατικό της όμορφης
  μαγειρικής σου τέχνης, αλλά έρχεσαι σε επαφή με έναν άλλον κόσμο.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *