30 Ιανουαρίου 2023

Ελιά Μπονσάι, το σήμα κατατεθέν της μεσογειακής βλάστησης και το απόλυτο σύμβολο της πολυτελούς αισθητικής

Η ελιά είναι ένα από τα ομορφότερα μπονσάι, εκφράζει την κουλτούρα της χώρας μας την οποία παντρεύει με την ανατολική σκέψη !

Ένα από το ομορφότερα και ποιο ευλογημένα δέντρα της ελληνικής φύσης είναι η ελιά ! Η ελιά ή ελαιόδεντρο ή λιόδεντρο είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae) και υπήρξε το σύμβολο της θεάς Αθηνάς ! Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη !
Σήμερα λοιπόν στον σύγχρονο κόσμο στον οποίο υπάρχει μεγάλη διάδοση των δέντρων μπονσάι το οποίο και έχει μπει στην δυτική κουλτούρα, υπάρχουν πολλά ελληνικά φυτώρια και καλλιεργητές μπονσάι που καλλιεργούν μικροσκοπικά δέντρα ελιάς ! Η ελιά είναι ένα από τα ομορφότερα μπονσάι, εκφράζει την κουλτούρα της χώρας μας την οποία παντρεύει με την ανατολική σκέψη ! Ένα δέντρο ελιάς μπονσάι αποτελεί το σήμα κατατεθέν της μεσογειακής βλάστησης και το απόλυτο σύμβολο της πολυτελούς αισθητικής !

    Related articles

    Φανουρόπιτα, η πίτα του Αγίου Φανουρίου

    Σύμφωνα με την παράδοση η πίττα αυτή αφιερώνεται στον Άγιο από τους πιστούς ζητώντας να βρεθεί κάτι που ψάχνουν π.χ. άνθρωπο, αντικείμενο, ή για να επέλθουν καλύτερες ημέρες με υγεία και ευημερία !

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *