24 Μαΐου 2022

Ανεμόμυλοι, οι ιστορικές αιολικές μηχανές

Σήμερα στην σύγχρονη εποχή υπάρχουν ανεμόμυλοι, κυρίως άντλησης νερού σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές της Αυστραλίας και της Αμερικής, οι οποίοι είναι κρίσιμη για την ανθρώπινη παρουσία !

Ο ανεμόμυλος μια αιολική μηχανή, χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα για την άλεση δημητριακών και την άντληση νερού ! Η πρώτη γνωστή περίπτωση χρήση τροχού για την λειτουργία μηχανής είναι ο ανεμόμυλος που σχεδιάστηκε από τον Ήρωνα της Αλεξάνδρειας των 1 αιώνα μ.Χ. Το 750 μ.Χ. άρχισαν να κτίζονται οι πρώτοι ανεμόμυλοι στην κίνα, ενώ φέρεται να τον έχουν φέρει στην Ευρώπη Σταυροφόροι και εξερευνητές !
Φαίνεται πως σε όλη την ιστορική περίοδο ο ανεμόμυλος χρησιμοποιήθηκε για πολλούς σκοπούς όπως την αποξήρανση εδαφών, την άλεση σιτηρών, την άντληση νερού ακόμη και για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Σήμερα στην σύγχρονη εποχή υπάρχουν ανεμόμυλοι, κυρίως άντλησης νερού σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές της Αυστραλίας και της Αμερικής, οι οποίοι είναι κρίσιμη για την ανθρώπινη παρουσία !

  Related articles

  Ηλιακοί Φούρνοι, ο εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος

  Η χώρα μας θεωρείται από τις Ευρωπαϊκές χώρες με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και διανύοντας τον αιώνα της οικολογίας και του περιβάλλοντος, θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγάλη άνεση για τους ηλιακούς φούρνους……

  Δοκίμασε ένα παραδοσιακό προϊόν, έλα σε επαφή με έναν άλλον κόσμο

  Όταν δοκιμάζεις ένα παραδοσιακό προϊόν και δημιουργείς γαστρονομικές
  απολαύσεις, δεν το χρησιμοποιείς απλά ως αγαθό και συστατικό της όμορφης
  μαγειρικής σου τέχνης, αλλά έρχεσαι σε επαφή με έναν άλλον κόσμο.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.