24 Μαΐου 2022

Δενδρόσπιτο, το ονειρικό και παραμυθένιο σπίτι

Τα δενδρόσπιτα στην σύγχρονη εποχή αποτελούν ένα είδος ακτιβιστικής και εναλλακτικής αρχιτεκτονικής, που κερδίζει καθημερνά όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της αρχιτεκτονικής !

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε φτιάξει ένα πρόχειρο δενδρόσπιτο! Τι είναι όμως το δενδρόσπιτο για την αρχιτεκτονική ; Πρόκειται για μία ανθρώπινη πρόχειρη ξύλινη κατασκευή που χωρίζεται σε δύο μέρη την βάση και το κτίσμα ! Η βάση είναι κομμένοι ξύλινοι κορμοί δέντρων που εδράζουν σε χοντρά κλαδιά ενός ψηλού δέντρου δημιουργώντας μία μικρή πλατφόρμα στην οποία τοποθετείται ένα μικρό σπιτάκι.
Τα δενδρόσπιτα στην σύγχρονη εποχή αποτελούν ένα είδος ακτιβιστικής και εναλλακτικής αρχιτεκτονικής, που κερδίζει καθημερνά όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της αρχιτεκτονικής ! Τα δενδρόσπιτα χρησιμοποιούνται ως κατοικίες σε ανθρώπους με ευαισθησία στο περιβάλλον αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να έχει μία ενναλακτική κατοικία στον χώρο του. Τα τελευταία χρόνια τα δενδρόσπιτα έχουν μπει και στον χώρο της φιλοξενίας με πολλές τέτοιες κατοικίες να χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις – ξενοδοχεία !

    Related articles

    Φανουρόπιτα, η πίτα του Αγίου Φανουρίου

    Σύμφωνα με την παράδοση η πίττα αυτή αφιερώνεται στον Άγιο από τους πιστούς ζητώντας να βρεθεί κάτι που ψάχνουν π.χ. άνθρωπο, αντικείμενο, ή για να επέλθουν καλύτερες ημέρες με υγεία και ευημερία !

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.