24 Ιανουαρίου 2023

Λιβάνι, το βασικό συστατικό του θυμιάματος

Στην χώρα μας δημιουργούνται εξαιρετικά θυμιάματα από ορθόδοξες μονές και ενορίες της ορθόδοξης εκκλησίας !

   Στο τελετουργικό της ορθόδοξης εκκλησίας γίνετε εκτεταμένη χρήση θυμιάματος ! Το θυμίαμα χρησιμοποιείτε από τον ορθόδοξο ιερέα σε όλες σχεδόν τις λατρευτικές τελετές όπως ο εσπερινός, ο όρθρος, η λειτουργία και σε κάθε ένα από τα μυστήρια της ορθόδοξης πίστης ! 
 Το βασικό στοιχείο του θυμιάματος είναι το λιβάνι, έτσι ονομάζεται η αρωματική ρητίνη που προέρχεται από τον κορμό του δένδρου Βοσβελία η ιερή (επιστημονική ονομασία: Boswellia sacra), που φύεται στο Ομάν και στην Υεμένη της Αραβικής Χερσονήσου αλλά και τη Σομαλία (Βορειοανατολική Αφρική). Επειδή όταν καίγεται αναδύει άρωμα, έχει χρησιμοποιηθεί από τα παλαιότατα χρόνια για λατρευτικούς σκοπούς ως βασικό συστατικό παρασκευής θυμιάματος.
 Στην χώρα μας δημιουργούνται εξαιρετικά θυμιάματα από ορθόδοξες μονές και ενορίες της ορθόδοξης εκκλησίας ! Πολύ γνωστά είναι τα θυμιάματα των μονών του Αγίου Όρους με εξαιρετικό λιβάνι αλλά και πολύ ποιοτικά αρώματα που περιλαμβάνονται σε αυτά !

  Related articles

  Φανουρόπιτα, η πίτα του Αγίου Φανουρίου

  Σύμφωνα με την παράδοση η πίττα αυτή αφιερώνεται στον Άγιο από τους πιστούς ζητώντας να βρεθεί κάτι που ψάχνουν π.χ. άνθρωπο, αντικείμενο, ή για να επέλθουν καλύτερες ημέρες με υγεία και ευημερία !

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *