30 Ιανουαρίου 2023

Χαρταετός, ένα παιδικό παιχνίδι άλλων εποχών

Ο Χαρταετός υπήρξε παιχνίδι της Ελληνικής υπαίθρου και της Ελληνικής επαρχίας και μεσουρανεί ως τις αρχές του 1970 !

Οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε τον χαρταετό με την Καθαρά Δευτέρα και το Kούλωμα, μια που τότε πολλοί από εμάς πετάνε τον χαρταετό στην Ελληνική ύπαιθρο ασκώντας το πατροπαράδοτο έθιμο ! Πολλοί όμως από τους γεροντότερους το θυμούνται ως ένα από τα παιδικά και εφηβικά παιχνίδια της νιότης τους !
Ο Χαρταετός υπήρξε παιχνίδι της Ελληνικής υπαίθρου και της Ελληνικής επαρχίας και μεσουρανεί ως τις αρχές του 1970 ! Οι έφηβοι της εποχής απογείωναν κατά τον απογευματινό ελεύθερο τους χρόνο περίτεχνους χαρταετούς διαγωνιζόμενοι σκληρά στον Ελληνικό ουρανό, σχεδόν δώδεκα μήνες τον χρόνο! Ο νικητής ήταν αυτός που είχε τον ομορφότερο χαρταετό, έφτανε στο μεγαλύτερο ύψος και έκανε τα καλύτερα ακροβατικά ! Ο σκελετός των χαρταετών κατασκευαζόταν από καλάμι, ελαφρύ ξύλο, ενώ το μέρος που φέρνει αντίσταση στον αέρα από φύλλο εφημερίδας ή χαρτί. Αν και σήμερα δυστυχώς το παιδικό αυτό παιχνίδι έχει χαθεί από την σύγχρονη κοινωνία, μας δίνεται η δυνατότητα έστω μία φορά τον χρόνο να το αναβιώσουμε !

    Related articles

    Ένας μοναστηριακός νερόμυλος

    Σε κοντινή απόσταση από τον παραδοσιακό οικισμό της Ποταμιάς Θάσου, βρίσκεται σε ερειπιώδη ποια κατάσταση ο μοναστηριακός νερόμυλος του μετοχίου της ρουμανικής σκήτης του Τιμίου Προδρόμου Αγίου όρους

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *