24 Μαΐου 2022

Χαρταετός, ένα παιδικό παιχνίδι άλλων εποχών

Ο Χαρταετός υπήρξε παιχνίδι της Ελληνικής υπαίθρου και της Ελληνικής επαρχίας και μεσουρανεί ως τις αρχές του 1970 !

Οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε τον χαρταετό με την Καθαρά Δευτέρα και το Kούλωμα, μια που τότε πολλοί από εμάς πετάνε τον χαρταετό στην Ελληνική ύπαιθρο ασκώντας το πατροπαράδοτο έθιμο ! Πολλοί όμως από τους γεροντότερους το θυμούνται ως ένα από τα παιδικά και εφηβικά παιχνίδια της νιότης τους !
Ο Χαρταετός υπήρξε παιχνίδι της Ελληνικής υπαίθρου και της Ελληνικής επαρχίας και μεσουρανεί ως τις αρχές του 1970 ! Οι έφηβοι της εποχής απογείωναν κατά τον απογευματινό ελεύθερο τους χρόνο περίτεχνους χαρταετούς διαγωνιζόμενοι σκληρά στον Ελληνικό ουρανό, σχεδόν δώδεκα μήνες τον χρόνο! Ο νικητής ήταν αυτός που είχε τον ομορφότερο χαρταετό, έφτανε στο μεγαλύτερο ύψος και έκανε τα καλύτερα ακροβατικά ! Ο σκελετός των χαρταετών κατασκευαζόταν από καλάμι, ελαφρύ ξύλο, ενώ το μέρος που φέρνει αντίσταση στον αέρα από φύλλο εφημερίδας ή χαρτί. Αν και σήμερα δυστυχώς το παιδικό αυτό παιχνίδι έχει χαθεί από την σύγχρονη κοινωνία, μας δίνεται η δυνατότητα έστω μία φορά τον χρόνο να το αναβιώσουμε !

  Related articles

  Λαϊκή Μετεωρολογία και Ελληνική ύπαιθρος

  Παρόλου την έλευση του σύγχρονου κόσμου φαίνεται πως οι άνθρωποι στην ελληνική ύπαιθρο αναπτύσσουν ακόμη την όμορφη αυτή λαϊκή επιστήμη και σε αυτό συμμετέχουν και οι νέες γενιές….

  Δοκίμασε ένα παραδοσιακό προϊόν, έλα σε επαφή με έναν άλλον κόσμο

  Όταν δοκιμάζεις ένα παραδοσιακό προϊόν και δημιουργείς γαστρονομικές
  απολαύσεις, δεν το χρησιμοποιείς απλά ως αγαθό και συστατικό της όμορφης
  μαγειρικής σου τέχνης, αλλά έρχεσαι σε επαφή με έναν άλλον κόσμο.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.