31 Μαρτίου 2023

Δενδρόσπιτο, το ονειρικό και παραμυθένιο σπίτι

Τα δενδρόσπιτα στην σύγχρονη εποχή αποτελούν ένα είδος ακτιβιστικής και εναλλακτικής αρχιτεκτονικής, που κερδίζει καθημερνά όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της αρχιτεκτονικής !

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε φτιάξει ένα πρόχειρο δενδρόσπιτο! Τι είναι όμως το δενδρόσπιτο για την αρχιτεκτονική ; Πρόκειται για μία ανθρώπινη πρόχειρη ξύλινη κατασκευή που χωρίζεται σε δύο μέρη την βάση και το κτίσμα ! Η βάση είναι κομμένοι ξύλινοι κορμοί δέντρων που εδράζουν σε χοντρά κλαδιά ενός ψηλού δέντρου δημιουργώντας μία μικρή πλατφόρμα στην οποία τοποθετείται ένα μικρό σπιτάκι.
Τα δενδρόσπιτα στην σύγχρονη εποχή αποτελούν ένα είδος ακτιβιστικής και εναλλακτικής αρχιτεκτονικής, που κερδίζει καθημερνά όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της αρχιτεκτονικής ! Τα δενδρόσπιτα χρησιμοποιούνται ως κατοικίες σε ανθρώπους με ευαισθησία στο περιβάλλον αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να έχει μία ενναλακτική κατοικία στον χώρο του. Τα τελευταία χρόνια τα δενδρόσπιτα έχουν μπει και στον χώρο της φιλοξενίας με πολλές τέτοιες κατοικίες να χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις – ξενοδοχεία !

    Related articles

    Παραδοσιακά καφενεία, κοινωνικά κέντρα των Ελληνικών χωριών και των Ελληνικών νήσων

    Αποτέλεσαν και αποτελούν το κοινωνικό κέντρο στο οποίο οι θαμώνες ασκούν από επιχειρηματικές δραστηριότητες, μέχρι αγοραπωλησίες και εμπορικές πράξεις αλλά παράλληλα είναι κέντρα πολιτικού και κάθε φύσεως διαλόγου !

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *