4 Δεκεμβρίου 2022

Ρολόι Κούκος, ένα από τα αρχαιότερα ρολόγια του κόσμου

Σήμερα στην σύγχρονη εποχή οι κούκοι συνεχίζονται να παράγονται και να βρίσκονται στα σαλόνια των σύγχρονων κατοικιών, ακολουθώντας το ντιζάιν της νέας εποχής !

Σχεδόν όλοι μας κατά τα παιδικά μας χρόνια έχουμε δει σε κάποιο σπίτι άλλης εποχής το χαρακτηριστικό ρολόι που ο λαός αποκαλεί ρολόι κούκος ! Το χαρακτηριστικό αυτό όνομα έχουν λάβει τα ρολόγια αυτού του τύπου επειδή η σήμανση και η αναγγελία της ώρας γίνεται από κάποιο πτηνό, συνήθως αντίγραφο κάποιου κούκου ! Επίσης ο κινηματογράφος υιοθέτησε στον χώρο των ταινιών τρόμου και θρίλερ το τύπο αυτού του ρολογιού, ώστε να μεταφέρει με εν συναίσθηση την τρομάρα που λαμβάνει ο πρωταγωνιστής κατά την διάρκεια του έργου. 
 Λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι ο κούκος υπήρξε ένα από τα αρχαιότερα ωρολόγια στον κόσμο ! Ο πρώτος κατασκευαστής ρολογιού υπήρξε ο Αρχιμήδης που εφέυρε το πρώτο γνωστό οδοντωτό ρολόι στον κόσμο, που ήταν ένα αστρονομικό ρολόι κούκου που τα πουλιά κελαηδούσαν και τραγουδούσαν κάθε ώρα ! Σήμερα στην σύγχρονη εποχή οι κούκοι συνεχίζονται να παράγονται και να βρίσκονται στα σαλόνια των σύγχρονων κατοικιών, ακολουθώντας το ντιζάιν της νέας εποχής !

  Related articles

  Βυζαντινή Ώρα, ένα άλλο ωρολογιακό σύστημα στην Ελληνική επικράτεια

  Η εκκλησία την ώρα μηδέν έχει καθιερώσει την ακολουθία του εσπερινού. Η βυζαντινή ώρα αποτελεί ουσιαστικά ένα είδος συνέχειας της βυζαντινής ζωής στον σύγχρονο κόσμο !

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *