31 Μαρτίου 2023

Δον Κιχώτης, ο ευφάνταστος ευπατρίδης

Το έργο είναι η εξιστόρηση των περιπετειών ενός αγρότη του Αλόνσο Κιχάδα, ο οποίος εμπνευσμένος από τα πολλά βιβλία που έχει διαβάσει για τον ιπποτισμό πιστεύει ότι και ο ίδιος είναι Ιππότης !

Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνήματα του δυτικού κόσμου, γραμμένο από τον Ισπανό συγγραφέα και μυθιστοριογράφο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα. Το έργο είναι η εξιστόρηση των περιπετειών ενός αγρότη του Αλόνσο Κιχάδα, ο οποίος εμπνευσμένος από τα πολλά βιβλία που έχει διαβάσει για τον ιπποτισμό πιστεύει ότι και ο ίδιος είναι Ιππότης και ασκεί το ιπποτικό πνεύμα με το όνομα Δον Κιχώτης !
Ο Δον Κιχώτης λοιπόν ξεκινά τις περιπέτειες του πάνω στο κοκαλιάρικο άλογο του, τον Ροσινάντε φορώντας μία παλιά πολεμική στολή ιππότη που βρήκε ! Πείθει τον καλό του φίλο Σάτσο Πάντσα και ξεκινούν νέες περιπέτειες οι οποίες τις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν και την ποιο αισιόδοξη κατάληξη ! Ερωτευμένος με την νεαρή γειτόνισσά του, που της δίνει το όνομα Δουλτσινέα δίνει υποτιθέμενη μάχη να την σώσει πιστεύοντας ότι βρίσκεται κάτω από την επήρεια μαγικών. Στο τέλος της περιπέτειας οι δύο φίλοι επιστρέφουν στο σπίτι τους δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας αλλά και αισιοδοξίας !

    Related articles

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *